ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала двох терористів, підозрюваних у тортурах полонених

Спецструктура ДНР захоплювала і катувала місцевих жителів і військових

СБУ затримала двох терористів, підозрюваних у тортурах полонених
Архив

Співробітники Служби безпеки України затримали двох підозрюваних у роботі в спецструктурах Донецької народної республіки, яка захоплювала і розстрілювала полонених у Дружківці Донецької області. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Контррозвідка СБУ ліквідувала так звану "розстрільну групу", яка викрадала, катувала, фізично знущалася і розстрілювала місцевих жителів.

"Співробітники СБУ затримали ще одного бандита з Дружківської "розстрільної групи НКВС комендатури ДНР", місцевого жителя П. День перед тим СБУ затримала одного з "катів" цієї банди - 24-річного жителя Дружківки К., який теж власноруч розстрілював людей з особливою жорстокістю", - наголошено в повідомленні.

Установлено, що затриманий П. особисто стратив 3 громадян, вивозячи жертв у лісосмугу на околицю міста. За даними правоохоронців, серед убитих - місцеві проукраїнські підприємці. Крім того, банда на власний розсуд знищувала беззахисних людей - без постійного місця проживання, безробітних і хворих.

Слідство має свідчення місцевих жителів, що бандити стратили і захоплених терористами українських військових.

Проти затриманих розпочато кримінальне провадження, тривають допити і слідчі дії.

Нагадаємо, напередодні терористи захопили приміщення Донецького національного університету. Озброєні бойовики зайняли кабінет ректора ВНЗ і вилучили документацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram