ГоловнаСуспільствоЖиття

Російський гумконвой стоїть у Ростові

Ні Україна, ні Росія не дали згоду на рух колони

Російський гумконвой стоїть у Ростові
Фото: EPA/UPG

Російський гуманітарний конвой, призначений для мешканців південного сходу України, стоїть без руху біля кордону з Україною в Ростовській області. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Заступник голови МНС Росії Володимир Степанов заявив, що в районі м.Донецьк Ростовської області стоять близько 2 тис. тонн вантажу. "Це предмети першої необхідності, медикаменти, продукти харчування, обладнання для очистки води, пересувні електростанції та інші супутні види товарів, необхідні сьогодні населенню південного сходу України", - сказав Степанов.

Затримку з доставкою гуманітарної допомоги пов'язано з тим, що попередній план, узгоджений раніше з українською стороною, так і не реалізували, вважає Степанов.

У Міжнародному Червоному хресті заявляють, що жодна зі сторін не дала письмової згоди на рух колони і супровід вантажу міжнародними представниками. "У нас немає згоди ані з боку Росії, ні з боку України з питання просування колони, йдеться про письмову згоду, де мають прописати, що МЧХ мусить супроводжувати гуманітарний конвой", - пояснив заступник голови регіональної делегації МЧХ в РФ, Білорусії і Молдові Бруно Ускіне.

Нагадаємо, перша колона російських вантажівок 22 серпня заїхала без згоди України в Луганську область. Порушуючи раніше досягнуті міжнародні домовленості, конвой прямував без супроводу Червоного Хреста. Наступного дня вантажівки повернулися на російську територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram