ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Чиновниця часів Януковича повертає посаду через суд, - громадська організація

Інну Демченко нібито підтримує "регіоналка" Бахтєєва

Колишній високопосадовець Держлікслужби Інна Демченко намагається відновитися на посаді через суд.

Про це повідомили у громадській організації "Медичний контроль", пише ТСН.

"Абсолютна більшість звільнених екс-чиновників попередньої влади на займаних посадах відстоювали не інтереси держави, а фактично представляли інтереси Сім'ї, навколовладних кланів і свої особисто. Те ж стосується і колишнього керівництва Держлікслужби. Діяльність заступника голови Держлікслужби Інни Демченко призвела до виникнення багатомільйонних схем у сфері допуску на український ринок виробів медичного призначення", - заявили в громадській організації.

Зараз Демченко, яку раніше зі скандалом звільнили з посади, судиться з державою: нібито це відсторонення було незаконним.

"Очевидно, що це спроби минулого корумпованого керівництва Держлікслужби повернути владні повноваження з допуску продукції на ринок медичних виробів України і відновити ті великі афери з медобладнанням, які неодноразово розкривалися в ЗМІ в останні роки", - йдеться в коментарі організації.

В "Медичному контролі" вважають, що шансів повернутися на посаду у Демченко немає, навіть незважаючи на величезну підтримку, яку хй надає одіозна регіоналка, депутат Тетяна Бахтєєва. Рішення Кабінету Міністрів про звільнення керівництва Держслужби з лікарських засобів України було прийнято на абсолютно законних підставах.

Також заступник голови громадської організації "Медичний контроль" Ігор Щедрін зазначив: "Більше, абсолютно незрозуміло, чому скомпрометований екс-чиновник тягає в суд державу, а не навпаки - держава залучає його до кримінальної відповідальності? Чому не видно роботи прокуратури з розкриття злочинів, які відбувалися під "кришуванням" Держлікслужби часів Демченко і Соловйова? Ми виступаємо за те, щоб корупційні діяння колишнього керівництва Держлікслужби були належним чином розслідувані, і ті особи, чия вина встановлена - покарані. Тим більше, що непрямих доказів існує вже дуже багато. Громадська організація "Медичний контроль" неодноразово оприлюднювала відомості про корупційні дії в системі Держлікслужби. Правоохоронці вже мають всі необхідні зачіпки".

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження за позовом екс-заступника голови Держлікслужби України Демченко проти Кабінету Міністрів України, в якому вимагається визнати незаконність її звільнення та поновлення на посаді. Сьогодні має відбутися перше судове засідання за даною адміністративною справою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram