ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Громадські діячі стурбовані ситуацією у сфері охорони здоров'я

На їх думку, Мусій має піти з посади голови МОЗ

Громадські діячі стурбовані ситуацією у сфері охорони здоров'я
Фото: www.dyvys.in

Голова ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я Лариса Канаровська зазначила, що медична галузь майже не фінансується.

Академік НАН України, перший віце-президент Національної медичної академії наук України Юрій Кундієв розкритикував запропоновану міністром охорони здоров'я Олегом Мусієм медичну реформу як непрофесійну, "зі вченими і медиками її не обговорювали, вона приречена на провал через відсутність системного підходу", повідомляє Газета.уа.

Президент Асоціації психіатрів, відомий правозахисник Семен Глузман заявив, що Олег Мусій не має бути міністром, бо він руйнує всі галузі медицини.

"Система охорони здоров'я вмирає, а міністр не робить жодних кроків для її порятунку", - зазначив Глузман. Він також звернувся до президента і прем'єр-міністра з пропозицією прозоро призначити нового міністра під контролем громадськості.

До критики ситуації у сфері приєдналися і представники АвтоМайдану. За словами Сергія Коби, "пан Мусій потрапив на посаду міністра за квотою Майдану, але він не виправдав довіри, показав себе непрофесіоналом і не бажає боротися з корупцією. Частину корупціонерів звільнили з МОЗ тільки після того, як АвтоМайдан почав тиснути на міністра і вимагати позбавити МОЗ корупції".

"Роблячи гучні заяви про блокування його роботи, спекулюючи на Майдані, міністр Мусій робить з себе жертву і намагається перекласти на інших відповідальність за всі провали і непрофесіоналізм", - сказав Сергій Коба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram