ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Звільнена екс-заступник глави Держлікслужби намагається поновитися на посаді через суд

Діяльність Інни Демченко пов'язують із регіоналкою Тетяною Бахтеєвою

Звільнена екс-заступник глави Держлікслужби намагається поновитися на посаді через суд
Фото: mirsudrf.ru

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження в адміністративній справі за позовом екс-заступниці голови Держлікслужби України Інни Демченко проти Кабінету Міністрів України і нового керівництва Держлікслужби України щодо її незаконного звільнення та поновлення на посаді.

Відповідне рішення містить єдиний державний реєстр судових справ, повідомляє Еспресо.TV.

На посаді першої заступниці голови Держлікслужби Інна Демченко відповідала за реєстрацію і контроль обігу медичних виробів. Ні один виріб медичного призначення не потрапляв на ринок України без її волі. Проти цього активно виступали медичні та пацієнтські організації. Вони наводили факти тотальної корупції на ринку ліків і медичних виробів і приписували контроль над корупційними схемами саме Інні Демченко та її колишньому керівникові - екс-голові відомства Олексієві Соловйову.

В одному з розслідувань організації "Медичний контроль" діяльність Інни Демченко пов'язують із регіоналкою Тетяною Бахтеєвою, а екс-голову Держлікслужби Олексія Соловйова вважають близькою людиною до сім'ї Азарових. Обидва чиновники покинули свої посади кілька місяців тому під тиском громадськості.

Нагадаємо, на початку липня аналогічно намагався поновитися на посаді скандальний екс-ректор НМУ ім. Богомольця Віталій Москаленко. Тоді рішення Печерського суду Києва, що поновило звільненого зі скандалом ректора Москаленка на посаді, спричинило широкий резонанс. Студенти вишу і Міністерство охорони здоров'я України домоглися його оскарження в Апеляційному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram