ГоловнаСуспільствоПодії

На шостий день бою за Іловайськ добровольчим батальйонам прийшло підкріплення

Троє бійців батальйону "Донбас" поранені, один убитий

Українці, які звільняють Іловайськ, зазнають регулярних обстрілів російської артилерії. Троє бійців батальйону "Донбас" поранені, один убитий. Про це повідомляє кореспондент LB.ua, який перебуває в Іловайську.

"Обстрілюють з "Градів", гаубиць і мінометів. Знищено 5 будинків, а також транспорт наших силовиків", - повідомив він.

Командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко на своїй сторінці у Facebook повідомив, що підкріплення важким озброєнням добровольці отримали тільки в суботу ввечері: "Батальйон разом з окремою ротою мотострільців і ротою "Дніпро" вже шостий день утримує місто. Змушені були відійти з правого боку, тепер утримуємо ліву половину міста. Зараз трьох поранених і одного вбитого вивезли з міста і везуть до нас у Дніпро, де вже зібрався взвод поранених на чолі зі мною. За цей час військовослужбовців ЗСУ не ввели взагалі, а інші частини ввели в абсолютно недостатній кількості, хоча мені достовірно відомо, що всі накази міністр внутрішніх справ дав".

"Я не прихильник відомчих розборок, навішування ярликів, криків "нас зливають". Я чесно з бійцями виконав наказ і двома ротами увійшов в Іловайськ у понеділок. Ми чесно взяли 2/3 міста і відбивали танкові атаки весь тиждень. Ми чесно отримали свої кулі та осколки, комусь пощастило більше і він живе, комусь менше і він вже не з нами. Ми чесно чекали весь тиждень. Триматися ми можемо і далі, бо прийшли воювати, а не пасти задніх. Ми тепер навіть не бачимо ворога. Вони не з'являються і луплять хлопців здалеку. Гармати, міномети, гради і так далі, - поскаржився Семенченко. - Вийти - знеславити себе, і на це ми підемо тільки в крайньому разі. Сьогодні я відправив в Іловайськ журналіста, щоб люди знали правду. Все не так райдужно, як кажуть по ТБ".

Нагадаємо, прес-служба Нацгвардії ще 21 серпня повідомила, що в Іловайськ "було відправлено підкріплення і важке озброєння для українських військових".

На думку радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, добровольчі батальйони "зараз виконують завдання збройних сил, які мали би ставити перед бронетанковою або мотопіхотною бригадою, практично не маючи при цьому важкого озброєння".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram