ГоловнаСуспільствоПодії

"Гуманітарний конвой" виїхав з Воронежа у напрямку Ростова

За деякими повідомленнями, супровід колони не знає, до якого КПП на кордоні з Україною попрямують вантажівки

Понад сто вантажних автомобілів російської "гуманітарної колони" вранці у четвер, 14 серпня, виїхали з Воронежа, інформує BBC.

Водночас, за інформацією РИА Новости, рух продовжили усі 280 білих "КамАЗів" колони. 

Як пише у твіттері кореспондент ВВС Стів Розенбер, вантажівки, судячи з дорожніх знаків, їдуть у напрямку Ростова. Приблизно о 9:00 за Москвою він написав, що колона знаходиться за 480 кілометрів від обласного центру. Про те, що вантажівки прямують до Ростова, повідомляє в твіттері також журналіст Associated Press Олександр Росляков.

Заступник голови московського бюро газети Financial Times Кортні Вівер пише в твіттері, що вона поговорила з кількома чоловіками "в бежевому", котрі назвалися добровольцями, що беруть участь у доставці гуманітарного вантажу. Вони сказали, що в середу затрималися у Воронежі "з технічних причин" і для підготовки. За словами журналістки, жоден із супроводу колони не знає, до якого КПП на кордоні з Україною попрямують вантажівки і яким є план наступних дій.

Колона з гуманітарною допомогою (медикаментами, продуктами, дитячим харчуванням, спальними мішками та іншими речами першої необхідності) для жителів сходу України, де триває протистояння між українськими силовиками і сепаратистами, виїхала з Підмосков'я напередодні вранці. Питання про гуманітарний коридор для проходу колони залишається відкритим. Де, коли і яким чином розподілять гуманітарний вантаж, наразі невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram