ГоловнаСуспільствоЖиття

Газета "Донбас" призупинила свій вихід через вимоги бойовиків "ДНР"

Бойовики "ДНР" вимагали змінити редакційну політику газети

Газета "Донбас" призупинила свій вихід через вимоги бойовиків "ДНР"

Газета "Донбас" призупинила свою діяльність через незаконні вимоги бойовиків. Головний редактор газети Олександр Бриж відмовився змінити редакційну політику видання.

Про це повідомили журналісти газети "Донбас", пише УНІАН.

За їх словами, сьогодні головний редактор газети Олександр Бриж зібрав загальну нараду трудового колективу і поставив перед фактом, що через вимоги самопроголошеної "Донецької народної республіки" змінити редакційну політику в газеті журналістський колектив газети відправлено у неоплачувану відпустку.

За словами журналістів, головний редактор аргументував своє рішення тим, що якщо вони будуть виконувати умови, висунуті сепаратистами, журналісти порушуватимуть закон України, тому колектив розпустили.

Журналісти також повідомили, що останній номер газети замість 16 шпальт вийшов на 8 шпальтах, і в останньому номері газети всі читачі попереджені, що наразі газета не виходитиме.

Журналісти газети "Донбас" повідомили, що аналогічна ситуація склалася і в газеті "Вечірній Донецьк", колектив якої теж відправили у неоплачувану відпустку.

Нагадаємо, 2 червня головних редакторів донецьких газет "Вечірній Донецьк" Леоніда Лапу і "Донбас" Олександра Брижа, а також одного із заступників вивезли з будівлі, де розташовані редакції, в невідомому напрямку. Пізніше їх відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram