ГоловнаСуспільствоПодії

28 років тому вибухнула ЧАЕС

Влада обіцяє піклуватися про постраждалих в результаті аварії

28 років тому вибухнула ЧАЕС
Фото: moygorod.sumy.ua

В.о. президента України Олександр Турчинов вдячний учасникам ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції.

Про це йдеться в його зверненні у зв'язку з 28-ми роковинами аварії на четвертому енергоблоці ЧАЕС.

"Кожен з нас повинен згадати перших героїв-пожежників, життя яких обірвалося в полум'ї зруйнованого реактора, всіх, хто пожертвував собою, захистивши світ від смертельної радіації. Зі словами щирої вдячності ми звертаємося до учасників ліквідації наслідків катастрофи, людей доброї волі, держав та народів, які й досі допомагають нам долати чорнобильське лихо", - зазначив Турчинов.

Він пообіцяв, що нова українська влада робитиме все можливе для вирішення соціальних проблем мільйонів українців, постраждалих від опромінення, а також для вирішення широкого спектра питань безпеки Чорнобильської АЕС та забруднених територій.

26 квітня 1986 на четвертому енергоблоці ЧАЕС стався вибух, реактор був повністю зруйнований, і у навколишнє середовище було викинуто велику кількість радіоактивних речовин. Аварія розцінюється як найбільша у своєму роді за всю історію атомної енергетики, як за кількістю загиблих і постраждалих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram