ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ почала розслідувати блокування роботи Київського метрополітену 18-20 лютого

У відомстві з'ясували, що колишні чиновники увійшли в злочинну змову між собою

ГПУ почала розслідувати блокування роботи Київського метрополітену 18-20 лютого
Фото: twitter.com/ukrpravda_news

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за фактом блокування роботи столичного метро з боку колишніх посадових осіб Київської міської державної адміністрації (КМДА) і КП "Київський метрополітен" 18-20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Як зазначають у прес-службі, під час перевірки, яку провело управління правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту ГПУ, з'ясували, що колишні чиновники зазначених відомств увійшли в злочинну змову між собою.

"Мова йде про те, що вказані особи вчинили дії з блокування транспортних комунікацій метрополітену шляхом прийняття та реалізації рішення про призупинення роботи станцій метро з метою незаконного перешкоджання проведенню мирних зборів громадян, які відбувалися на Майдані Незалежності та прилеглій до нього території в цей час", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ГПУ, щоб реалізувати свою мету, службовці КМДА, всупереч вимогам законодавства та за відсутності підстав для зупинення роботи метрополітену, 18 лютого цього року видали окреме доручення з вимогою негайно зупинити роботу всіх станцій Київського метрополітену, що й зробили посадові особи столичного метро.

За наведеними фактами Генеральна прокуратура України почала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) і ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 18 лютого КП "Київський метрополітен" закрило всі лінії метро у зв'язку із загрозою терористичного акту.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram