ГоловнаБлогиБлог Дениса Москаля

Година без світла заради майбутнього

Година Землі – це захід, покликаний привернути увагу суспільства, урядів усіх країн світу та бізнес-структур до необхідності спільних дій задля протидії кліматичним змінам.

Приєднатись до ініціативи Всесвітнього фонду природи дуже легко – вимкнути світло та електричні прибори всього на одну годину – у суботу, 29 березня, з 20.30 до 21.30. Цей крок простий для кожного, хто хоче зробити свій внесок у збереження планети Земля.

Необхідність протидії кліматичним змінам та привернення уваги до проблем довкілля в Україні і Києві зокрема набуває щороку більшої гостроти. Адже наразі у столиці нашої держави щороку збільшуються викиди шкідливих речовин у повітря на 6%, а викиди вуглекислого газу (СО2) – на 7%. Окремим джерелом забруднення ґрунту, повітря та води є побутове сміття, яке у нас просто складується на полігонах. У Києві переробляється лише лише 5% твердих побутових відходів. Для прикладу, у Варшаві переробляється 62% сміття, а у Празі – 81%.

Між тим, частка вторинних ресурсів у побутових відходах складає понад 50%. Переробка 1 т. паперу дозволить зберегти 17 дерев, а під час переробки паперу витрачається майже вдвічі менше енергії, ніж при його виготовленні.

Саме тому питання захисту довкілля є для нас надзвичайно актуальними. Тому закликаю кожного українця взяти участь в акції «Година Землі», і в суботу всього лиш на одну годину вимкнути електрику. Так само кожен з нас може щодня протидіяти змінам клімату й дбати про збереження довкілля на побутовому рівні, якщо буде використовувати енергозберігаючі лампочки, не витрачати даремно воду, здавати старі газети на переробку, а не викидати їх у смітник, без потреби не вмикати світло у денний час. Це ті дрібниці, з яких і складається турбота про довкілля та про Землю. Кожен може щодня робити свій внесок у збереження планети. Це відповідальність кожного з нас перед самим собою і перед майбутніми поколіннями.

Вперше Година Землі була проведена в австралійському місті

Сіднеї у 2007 році. Через рік до акції долучилися понад 100 млн. людей у 35 країнах світу. У 2009 році до Години Землі приєдналася й Україна. 2013 року у заході взяли участь 7 тис. міст зі 152 країн світу, в тому числі 40 українських населених пунктів.

Майбутнє нашої планети – в наших руках! Долучившись до акції «Година Землі» та вимкнувши світло й електроприлади у суботу, 29 березня, з 20.30 до 21.30, кожен з нас зробить свій вагомий внесок у збереження планети.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram