УПЦ (МП) закликає всі сторони припинити насильство

Ченці церкви зупинили бої на Грушевського

УПЦ (МП) закликає всі сторони припинити насильство
Митрополит Антоний

Українська православна церква (Московський патріархат) закликала сторони конфлікту припинити насильство і сісти за стіл переговорів.

Про це повідомляє сайт УПЦ.

"Українська православна церква ще і ще раз закликає всі сторони припинити насильство і сісти за стіл переговорів. Зараз уже не час для політичних амбіцій. Ми повинні докласти максимум зусиль для збереження миру в країні, для збереження нашої рідної України", - сказав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

21 січня вранці в центрі Києва на вулиці Грушевського, де вже два дні триває протистояння між мітингувальниками та правоохоронними органами, чотири ченці УПЦ зупинили силові дії сторін і закликали їх до примирення.

Вони далі перебувають між силовиками та протестувальниками, проводячи службу.

"Ми схвалюємо цей вчинок простих ченців, які за покликом власного християнського сумління вийшли в центр протистояння і звернулися до людей зі словом Євангелія... Ми повинні зрозуміти, що за останні дні ситуація в країні істотно радикалізувалася, ми опинилися майже на межі громадянської війни. Сьогодні на всіх нас лежить відповідальність за майбутнє нашої Батьківщини", - зазначив Антоній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram