ГоловнаСуспільствоПодії

Ігоря Луценка досі не знайшли. МВС заперечує факт затримання

За інформацією Арсенія Яценюка, активіста викрала СБУ.

Ігоря Луценка досі не знайшли. МВС заперечує факт затримання
Игорь Луценко
Фото: glavred.info

Міліція заперечує затримання зниклого громадського активіста Ігоря Луценка.

Про це "Телекритику" повідомив спікер МВС Сергій Бурлаков.

За його словами, у міліції зареєстровано заяву дружини Ігоря Луценка і лікаря Олександрівської лікарні про його зникнення.

"Є інформація, що він поїхав із особами у цивільному. Про застосування сили з їхнього боку до нього нічого не відомо", - сказав він.

Зараз правоохоронці розшукують активіста. Поки що про його місцезнаходження їм не відомо.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що до викрадення Ігоря Луценка причетна Служба безпеки України. Він пішов на зустріч до генпрокурора Віктора Пшонки.

"Йдемо... щоб нам дали інформацію про конкретне місцезнаходження Ігоря Луценка, а також ще кількох десятків людей, які зникли безвісти. За нашою інформацією, їх відловлювали співробітники спецпідрозділів прокуратури та СБУ, а зараз їх везуть у невідомому напрямку", - переказує слова Яценюка "РБК-Україна". Нагадаємо, за словами дружини Ігоря Луценка Марії Лебедєвої, його разом із потерпілим Юрієм Вербицьким, якого він привіз до Олександрівської лікарні, близько четвертої ранку викрали невідомі. "Лікарі кажуть, що люди були в чорних шапках і пальтах. П'ятеро забирали Юрія, Ігоря в коридорі - ще декілька. Він чекав на Юрія в коридорі. За словами лікаря, Ігор виглядав виснаженим, вони хотіли його оглянути" , - повідомила Лебедєва.

Зараз Лебедєва з юристом Євгенією Закревською та депутатом Юрієм Дерев'янком обходять райвідділки МВС. У кожному РВВС вони залишають депутатський і адвокатський запити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram