ГоловнаСуспільствоЖиття

Національний художній музей побоюється за свою безпеку через заворушення

Будівля музею розташована на вулиці Грушевського

Національний художній музей побоюється за свою безпеку через заворушення
Фото: mykiev.info

Національний художній музей України вимагає від представників влади й опозиції утриматися від дій, які загрожують будівлі музею. Йдеться про протистояння між активістами Євромайдану та правоохоронцями, які почалися на вулиці Грушевського 19 січня і тривають досі.

Про це йдеться в офіційній заяві музею, повідомляє Аrtukraine.

"У зв'язку із ситуацією, що склалася на вул. Грушевського 19 січня 2014 року, Національний художній музей України звертається до президента України, прем'єр-міністра й уряду України, представників опозиції та громадянського сектору з вимогою утриматися від дій, які загрожують будівлі музею - пам'ятці архітектури національного значення та унікальній колекції вітчизняного образотворчого мистецтва, широковідомій у світі", - наголошено в повідомленні.

Керівництво музею закликає всі сторони громадянського протистояння пам'ятати про відповідальність за збереження державної культурної спадщини, утримуватися від навмисних або випадкових дій, які можуть пошкодити Музей і прилеглі до нього території, а також надавати колективне сприяння працівникам музею для виконанні їхніх службових обов'язків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram