ГоловнаСуспільствоПодії

34 українці не змогли вилетіти зі Стокгольма рейсом "АероСвіту"

Усі квитки перереєстровано на сьогодні, хоча пасажири мали вилетіти в суботу вранці.

34 українці не змогли вилетіти зі Стокгольма рейсом "АероСвіту"
Фото: Макс Левин

2 червня з аеропорту Стокгольма до Києва не змогли вилетіти 24 громадяни України, оскільки "АероСвіт" скасував рейс.

Водночас, як повідомив прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, ситуацію наразі вирішено.

"Тільки-но отримали інформацію про це, в аеропорт виїхав наш консул. При цьому він застав 2 чи 3 наших громадян, решта там вже розбрелися, оселилися в готелі... За даними "АероСвіту" вчора були всі квитки перереєстровані на сьогодні (3 червня ). Сьогодні вони повинні були полетіти або вже полетіли, залежно від рейсів", - зазначив Дикусаров.

За даними МЗС, не всі українці звернулися в "АероСвіт", щоб їм надали місця в готелях.

"Хтось звернувся, хтось не звернувся. Тобто дехто оселився сам, дехто, за нашими даними, вилетів іще вчора: вони самі вирішили, що знайдуть собі спосіб, як дістатися до України, плюнули на цю ситуацію", - розповів прес-секретар МЗС.

Українці, які залишилися в Стокгольмі, як зазначив Дикусаров, можуть звертатися в "АероСвіт" для того, щоб їм компенсували скасований рейс і надали готель, як це регламентовано правилами авіаперевезень.

З приводу причини скасування рейсу Дикусаров припустив, що його могли скасувати через те, що він не був достатньо завантажений.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram