Напередодні Євро-2012 ресторани в центрі Києва підвищили ціни на 30-50%.
Про це повідомила генеральний директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова в інтерв'ю виданню "Комментарии".
"Практично всі ресторани в центрі Києва підвищують свої ціни, меню в середньому дорожчає на 30-50%, а також відмовляються від знижкових позицій, так званих "щасливих годин", дисконтів", - сказала Насонова.
За словами експерта, меню можуть подешевшати вже в перші дні чемпіонату Європи з футболу, коли з'ясується ситуація з попитом.
"Зараз ніхто з рестораторів не може передбачити, яким буде попит, скільки взагалі буде туристів. Тому ціни можуть змінитися вже в перші дні Євро-2012, так можуть повернутися і знижки, і меню можуть повернутися на свої старі позиції", - вважає Насонова.
Також вона зазначила, що сьогодні трапляються випадки, коли заклади працюють із двома меню - нашим і англомовним, в якому ціни різняться щонайменше на 30%.