ГоловнаСуспільствоПодії

Ніжинським борцям з наркомафією дали 7-11 років в'язниці

Колишні спортсмени вирішили очистити місто від наркоторговців.

Ніжинським борцям з наркомафією дали 7-11 років в'язниці
Фото: Кадр "СТБ"

У Чернігівській області винесено вирок угрупованню з Ніжина, яке силовими методами протидіяло місцевим наркоторговцям.

Про це повідомляє ТСН.

Суд розцінив дії угруповання як бандитизм і засудив його членів до різних термінів позбавлення волі.

Угрупування, до якого входили колишні спортсмени, діяло в Ніжині в 2009-2010 роки. В одного з них - боксера Владислава Поповича - молодший брат через наркотики опинився в лікарні. Боксер після цього, як повідомляли, знайшов дилера, у якого його брат отримав наркотики, і "за комір приволік до міліції". Однак той незабаром опинився на волі.

За допомогою друзів-спортсменів Попович вирішив своїми силами "навести в місті порядок". Представники угрупування викрадали наркоторговців і вивозили в усамітнене місце. Там їх били, домагаючись зізнань (які записувалися на відео). Викраденим при цьому погрожували розправою в разі, якщо вони не припинять продавати наркотики.

Серед іншого представники угруповання отримали інформацію, що в Ніжині наркодилерів "кришують" силовики. Вони звернулися до влади з вимогою вжити заходів.

У місті угруповання мало певну популярність, її представників називали "ніжинськими робінгудами". Але колишні спортсмени були заарештовані. Їх звинуватили, зокрема, в тому, що у викрадених людей вони вимагали гроші, викрадали машини, незаконно носили зброю. Всього, за інформацією УНІАН, заарештованим інкримінувалося 13 епізодів злочинної діяльності (серед яких п'ять випадків здирництва, два розбійних напади та грабіж).

На лаві підсудних опинилося шестеро людей. Вони не заперечують, що вчиняли силові акції проти наркоторгоців. Винними у вимаганні підсудні себе не визнають.

За твердженням прокуратури, зібрана представниками угруповання інформація про наркоторговців не підтвердилася. "Щодо заяв підсудних про те, що потерпілі причетні до незаконних оборудок, проводилися перевірки. У порушенні кримінальної справи відмовлено", - заявив прес-секретар чернігівського обласного прокурора Валерій Литовченко.

В результаті "робінгуди" отримали від 7 до 11 з половиною років позбавлення волі. Їх також зобов'язали виплатити постраждалим від їх дій компенсацію за моральну шкоду. Засуджені мають намір оскаржити вирок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram