ГоловнаСуспільствоЖиття

Дітей б'ють у кожній десятій українській родині, - дослідження

Діти думають, що батьки та міліціонери мають право їх бити.

Дітей б'ють у кожній десятій українській родині, - дослідження

У кожній десятій українській родині дітей піддають фізичним покаранням за їх проступки.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Українським інститутом соціальних досліджень імені О. Яременка.

На питання про покарання 10% дітей відповіли, що їх б'ють. 57% поскаржилися на те, що їх лають з використанням ненормативної лексики. Водночас велика частина дітей (як в 10, так і в 17 років) не знають про те, що фізичні покарання щодо них (як у родині, так і, наприклад, в райвідділі міліції) заборонено законом. Діти вважають: якщо їх затримує міліціонер, то він має право їх бити.

Зазначимо, що при цьому 87% дітей у віці 10-13 років відчувають себе щасливими і лише 4% нещасними (в 16-17 років 76, і 11% відповідно).

Опитування дітей від 10 до 17 років, а також батьків і експертів, які працюють з дітьми, проводилося з 15 по 30 квітня 2012 року на замовлення уповноваженого президента України з прав дитини Українським інститутом соціальних досліджень імені О.Яременка за технічної підтримки БФ "Розвиток України" та представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Діти - 4083 респондента: учні 5-11-х класів загальноосвітніх шкіл, студенти 1-2-го курсу ПТНЗ та ВНЗ I-II рівнів акредитації та 1 курсу ВНЗ III-IV рівнів акредитації, а також діти, які не навчаються або не відвідують навчальний заклад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram