ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Міністерства аграрної політики розлили молоко

За словами активістів, вода в Україні дорожча.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" спільно з фермерами провело сьогодні, 16 травня, біля будівлі Міністерства аграрної політики і продовольства України акцію з вимогою зупинити "кришування" молочної мафії".

Фото: Макс Левін

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

"Замість того, щоб захищати селян, профільне міністерство повністю закрило очі на діяльність молочного картелю, таким чином залишивши селян напризволяще. Наслідком такої політики є те, що молоко, вироблене тяжкою працею, закупівельники купують дешевше води. У такій ситуації селянам не залишається нічого, окрім як вилити своє молоко під ноги чиновникам, оскільки виробляти і зберігати його тепер збитково", - йдеться в заяві організаторів.

З цими словами учасники акції розлили біля входу в міністерство величезний бідон молока.

Фото: Макс Левін

Фото: Макс Левін

"Чергове штучне зниження ціни на молоко для селян підтверджує антинародну спрямованість режиму Януковича-Азарова. Закупівельники, маючи незмінне лобі в особі влади, безпідставно, на власний розсуд, ігноруючи інтереси селян, вкотре штучно занижують ціну на молоко. У більшості населених пунктах закупівельні ціни знижено до 1,5 грн за літр. Тимчасом як на ринку ціна становить 7-8 гривень", - говорять активісти.

З плакатами "Геть молочну мафію", "Партія регіонів - молочна мафія", "Мінімальна ціна на молоко - 3,50", організатори акції закликали селян підтримати їхню ініціативу і не здавати молоко з 16 по 18 травня за нині діючих цін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram