ГоловнаСуспільствоЖиття

Сашу Попову перевезуть у німецьку клініку "Шаріте"

Уже є рішення про перевезення дівчини у ФРН.

Сашу Попову перевезуть у німецьку клініку "Шаріте"
Фото: www.segodnya.ua

Жертву миколаївського садиста Олександру Попову перевезуть спеціальним літаком для лікування в берлінську клініку "Шаріте".

Про це на прес-конференції повідомили народний депутат, лідер Європейської партії України Микола Катеринчук і власник німецької газети Berliner TagesZeitung Рейко Опітц, який бере участь в оформленні й організації лікування дівчини в Німеччині.

Як повідомив Опітц, вже є рішення про перевезення Попової у ФРН.

Зокрема, є письмовий висновок лікаря про необхідність перевезення дівчини і надання медичної допомоги в Німеччині, є згода її матері на продовження лікування у ФРН. Також німецькі лікарі вже знайомляться з медичними документами Попової та визначаються з необхідною діагностикою та подальшим лікуванням.

Окрім того, є домовленості про використання спецлітака німецької служби термінової медичної допомоги, який має на своєму борту все необхідне обладнання для забезпечення перельоту Попової з урахуванням її стану.

Супроводжуватимуть дівчину під час транспортування троє фахівців із Німеччини, а також близька родичка.

Як пояснив Опітц, під час лікування дівчини у ФРН з нею будуть дві родички, а не мати. За його словами, 17 травня починається судовий процес, і мати Попової вирішила залишитися в Миколаєві, щоб брати участь у цьому процесі.

Переліт відбудеться з Миколаєва до Берліна і триватиме 2,5 години. Після цього спецвертольотом її переправлять у клініку "Шаріте".

"В "Шаріте" вона отримає особливі можливості медичної діагностики й догляду", - запевнив Опітц.

За його словами, готувати документи, необхідні для того, щоб Попову перевезли у ФРН, він почав у середині березня, але остаточно питання вдалося вирішити тільки вчора ввечері.

Нагадаємо, 9 березня в Миколаєві 19-річну Попову жорстоко побив 22-річний чоловік. Проти нього порушено кримінальну справу.

Наразі всі витрати на лікування Попової в Україні фінансує фонд Ахметова "Розвиток України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram