ГоловнаСуспільствоЖиття

Ветерани не зможуть 9 травня безкоштовно проїхатися в таксі

Таксисти далекі від альтруїзму.

Ветерани не зможуть 9 травня безкоштовно проїхатися в таксі
Фото: www.kievpress.net

Київські ветерани вже звикли до того, що 9 травня потрапити на загальноміські заходи, присвячені Дню Перемоги, можна на таксі безкоштовно. Цього року, найімовірніше, із цим пощастить не всім.

Хоча на сайті Федерації профспілок таксистів України розміщена новина про те, що влада Москви зобов'язала всіх таксистів возити ветеранів 9 травня безкоштовно, в рідному Києві перевізники удаватися до такого альтруїзму не поспішають, пише "Комсомольська правда в Україні".

"Вперше цього року ми не будемо централізовано влаштовувати безкоштовний проїзд для ветеранів, хоча робили це 10 років поспіль. Профспілки таксистів окремих міст - наприклад Дніпра та Харкова - вже об'єдналися на допомогу ветеранам 9 травня. Але не в Києві, - заявили у Федерації профспілок. - Проте говорити, що ветеранів не будуть возити безкоштовно зовсім, не варто. Можливо, їм назустріч підуть окремі перевізники".

Зателефонувавши до кількох служб таксі, виявилося, що таксисти справді не мають наміру возити ветеранів безкоштовно. Але деякі таки готові це робити цілий день 9 травня. Водночас з собою потрібно мати посвідчення.

Нагадаємо, міністерство соціальної політики збільшило розміри щорічної разової грошової допомоги інвалідам війни та особами, які мають заслуги перед Батьківщиною, в межах реалізації соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram