ГоловнаСуспільствоЖиття

На дніпропетровських дорогах з'явилася 3D-розмітка

Влада заплатили 2 тис. грн за кожен квадратний метр.

На дніпропетровських дорогах з'явилася 3D-розмітка
Фото: tsn.ua

У Дніпропетровську на дороги нанесли першу в Україні 3D-розмітку.

Як експериментальний полігон обрали дорогу, що веде до аеропорту міста. Місце її нанесення було обрано не випадково - на цій дорозі добре покриття і немає крутих поворотів, унаслідок чого тут регулярно відбуваються порушення правив дорожнього руху, повідомляє ресурс "Поклик закону".

Спочатку планували нанести тут шумові смуги, які мала б попередити водія про наближення до пішохідного переходу. Але в ДАІ надійшла пропозиція від одного з приватних підприємств Дніпропетровська, яке організовує безпеку руху на дорозі, випробувати метод 3D-розмітки.

Метод нанесення такої розмітки простий - на дорогу наклеюють спеціальну плівку з алюмінієвою основою. Поверхня цієї плівки є шорсткою, щоб у разі гальмування шини автомобіля не ковзали проїжджою частиною. Виробник плівки гарантує термін експлуатації такої наліпки протягом року.

За словами директора компанії "Статус+", яка наносила 3D-розмітку, її можна в майбутньому наносити не тільки за допомогою плівки, а й з використанням спеціальної фарби, яка повторюватиме малюнок, зроблений на застосованій плівці.

Наразі, за словами директора компанії, вартість нанесення такої розмітки із застосуванням плівки дорівнює

приблизно 2 тис. гривень за квадратний метр. Якщо експеримент приживеться і замовлення на таку розмітку будуть масовими, то компанія пообіцяла знизити ціни на саму продукцію та її монтаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram