ГоловнаСуспільствоЖиття

На Майдані влаштували протестний пікнік

Активісти проти заборони спонтанних мітингів

На Майдані активісти влаштували імпровізований пікнік на знак протесту проти ухвалення Верховною Радою законопроекту № 2450 "Про порядок організації і проведення мирних зібрань".

Біля монумента Незалежності зібралися 15 активістів громадських організацій "Контроль заради справедливості" та "Відсіч", які влаштували імпровізований пікнік, протестуючи проти прийняття цього законопроекту. Зокрема, вони поставили невеличкий намет, принесли зі собою чай, печиво й іншу їжу. Крім того, учасники акції грають у бадмінтон та інші ігри. Також на акції присутнє немовля, на колясці якого учасники акції розмістили плакат із гаслом: "Я хочу жити в демократичній країні".

Учасники заходу зазначають, що їхній "пікнік" спрямований проти "тоталітарних норм законопроекту № 2450, які роблять неможливим проведення спонтанних акцій протесту і порушують права людини на свободу волевиявлення".

"Наша акція має флеш-мобний характер. Це зроблено для того, щоби показати абсурдність цього законопроекту. Якщо його затвердять, люди не зможуть виходити на спонтанні акції протесту, не кажучи вже про організовані великі акції", - сказала активістка руху "Відсіч" Надія Прудяк.

В акції беруть участь переважно молоді люди віком до 25 років.

За перебігом подій спостерігають шість співробітників міліції

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram