ГоловнаПолітика

У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ

Питання російської агресії в Україні обговорять у четвер, 24 січня.

У Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ
Фото: kapital.com

Сьогодні в Страсбурзі відкривається зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Заявки на підтвердження повноважень у засіданні подали 45 національних делегацій з 47 країн-членів, повідомляє "Укрінформ".

У 2019 році в роботі ПАРЄ не братиме участі російська делегація, яка не подає заявку через накладені на неї санкції. Також у січневій сесії не заявлені повноваження делегатів від Боснії і Герцеговини, що пов'язано з внутрішньополітичною ситуацією в країні.

У вівторок, 22 січня, українська делегація в ПАРЄ проведе слухання про протиправні дії російської окупаційної влади в Криму. Йтиметься про оприлюднення фактів депортації, примусового переміщення українських громадян у Криму та колонізації півострова з боку Росії.

У середу, 23 січня, голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв у рамках спеціального заходу вкотре нагадає міжнародній спільноті про українських політичних заручників Путіна.

На четвер, 24 січня, за терміновою процедурою заплановані дебати на тему: "Відкрита агресія Росії проти України: зрив мирного процесу і загроза європейської безпеки".

Серед інших питань Асамблея проведе дебати і проголосує резолюції про роль громадських медіа в умовах дезінформації і пропаганди, а також свободи ЗМІ для забезпечення демократичних виборів. Делегати ПАРЄ планують прийняти рекомендації країн-членів з проведення об'єктивних референдумів, проведуть дискусії з проблеми позбавлення громадянства як заходу в боротьбі з тероризмом, обговорять забезпечення прав національних меншин.

Важливі дебати будуть присвячені протидії уникнення безкарності особами, які схильні до персональних санкцій за так званим "списком Магнітського". ПАРЄ також приділить увагу протидії дискримінації під час працевлаштування і створення належних умов для праці людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, в жовтні ПАРЄ вирішила не розглядати питання про повернення Росії права голосу в асамблеї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram