ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв відновити Донецький аеропорт

20 січня в Україні відзначають День пам'яті захисників Донецького аеропорту.

Порошенко пообіцяв відновити Донецький аеропорт
Донецкий аэропорт

Президент України Петро Порошенко пообіцяв у майбутньому відбудувати зруйнований Донецький аеропорт.

"Відбудуємо аеропорт Донецька, і на його високій диспетчерській вежі завжди майорітиме український прапор, який «кіборги» піднімали знову і знову під кулями і снарядами. Аеропорт стане кращим і сучаснішим. Вічна пам'ять полеглим героям! Слава живим захисникам Донецького аеропорту!" - написав Порошенко у Twitter.

У неділю, 20 січня, на території Міністерства оборони України відбулася церемонія, присвячена пам'яті загиблих захисників Донецького аеропорту. У заході взяли участь президент Порошенко, керівництво Міноборони і Генштаб ЗСУ, а також сім'ї загиблих військових, йдеться на сайті Міноборони.

Нагадаємо, протистояння між силами АТО і бойовиками в Донецькому аеропорту ім. Прокоф'єва почалося в травні 2014 року, оборона об'єкта тривала 242 дні. За цей час 200 українських бійців загинули, ще півтисячі отримали поранення.

Аеропорт обстрілювали з артилерії, «Градів», мінометів і танків, працювали снайпери. "Кіборгами" українських військових назвали самі терористи. Оскільки тільки роботи здатні вистояти в таких важких умовах.

19-20 січня 2015 року в результаті підриву бойовиками колон, які тримали перекриття аеропорту, загинули близько 60 бійців. 21 січня 2015 року сили АТО відійшли з ДАП через руйнування об'єкта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram