ГоловнаПолітика

Опозиційний блок закликає парламент відкласти законопроект про "легалізацію рейдерства храмів", - Вілкул

Нардеп називає ситуацію небезпечною.

Опозиційний блок закликає парламент відкласти законопроект про "легалізацію рейдерства храмів", - Вілкул
Фото: Макс Требухов

Команда Опозиційного блоку звернеться до Європейського суду з прав людини з приводу утиску виборчих прав українських громадян, які проживають у РФ. Про це заявив заступник глави фракції Опозиційного блоку Олександр Вілкул під час погоджувальної ради в парламенті, повідомляється на персональній сторінці політика в соціальній мережі Facebook.

"Судова система, яку Президент протягом останніх років ламав через коліно, остаточно заборонила трьом мільйонам українських громадян, які вимушено поїхали в Росію, голосувати в українських дипломатичних установах на території Російської Федерації. Влада боїться, що громадяни, які виїхали з України в пошуках заробітку або рятуючись від війни, будуть голосувати проти діючого Президента. Крім того, влада створює умови для фальсифікації виборів - мінімум три мільйони бюлетенів громадян, які не зможуть проголосувати, - ось потужний ресурс для "корекції" результатів виборів під Петра Порошенка", - зазначив народний депутат.

За словами Олександра Вілкула, звернення в судові інстанції завершилося нічим: Верховний Суд своїм рішенням остаточно позбавив українців, які проживають в РФ виборчого права, не знайшовши в постанові ЦВК про закриття дільниць в РФ порушення прав виборців.

"Опозиційний блок звернеться із заявою до Європейського суду з прав людини. Ми сподіваємося отримати рішення на користь всіх українських громадян, чиї права грубо порушені", - резюмував народний депутат.

"На порядку денному на наступний тиждень заплановано законопроект №4128, який фактично легалізував рейдерство храмів під провладну релігійну організацію, невизнану світовим православ'ям, і до якої ніхто не хоче добровільно переходити. Ухвалення цього законопроекту призведе до "каруселей" псевдоправославних тітушок, які силою відбиратимуть храми. Вже сьогодні склалася небезпечна ситуація в Рівненській, Волинській, Вінницькій, Одеській областях, де влада провокує перехід храмів в ПЦУ. Подібна практика штовхає людей до громадянського протистояння", - зазначив депутат, закликавши парламент зняти з розгляду всі законопроекти, які дискримінують громадян за релігійною ознакою. Олександр Вілкул заявив, що Опозиційний блок знову наполягає на включенні до порядку денного законопроекту №6200 про заборону релігійного рейдерства.

Олександр Вілкул закликав підтримати ініційовані фракцією законопроекти, про зниження комунальних тарифів, підтримки промисловості, і відновлення урядового контролю над цінами на товари першої необхідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram