ГоловнаПолітика

Розслідування катастрофи рейсу МН17 вийшло на фінальну стадію, - Генпрокуратура

Конкретні терміни передачі справи до суду визначать голландські правоохоронці.

Розслідування катастрофи рейсу МН17 вийшло на фінальну стадію, - Генпрокуратура
Фото: EPA/UPG

Розслідування Міжнародної слідчої групи за фактом катастрофи Boeing рейсу MH17 вийшло на фінальну стадію. Про це повідомив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, пише "Укрінформ".

"У нашому розслідуванні ми виходимо на вирішальну стадію. Але конкретні терміни передачі справи в суд залежать від наших голландських колег", - сказав він, відповідаючи на питання, коли буде завершено слідство в цій справі.

Сторожук пояснив, що така тривала підготовка матеріалів для передачі до суду пов'язана з безпрецедентним у світовій історії випадком.

"На практиці це абсолютно безпрецедентний у світовій історії випадок, досі не було такого розслідування і формату суду, тому йде дуже ретельна підготовка, яка, природно, вимагає багато часу", - зазначив він.

У 2018 році Міжнародна слідча група займалася підготовкою передачі матеріалів до суду Нідерландів, у тому числі і на законодавчому рівні,оскільки необхідно було прийняти ратифікаційний і імплементаційний пакети законів, що регламентують деякі процесуальні моменти, не врегульовані національним законодавством.

Нагадаємо, в матеріалах справи про "Боїнг" фігурують близько 120 осіб. Основний судовий процес над підозрюваними буде в суді Нідерландів. У той самий час країни-учасники Міжнародної слідчої групи в рамках свого кримінального провадження також зможуть звертатися з позовами до своїх національних судів.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в Донецькій області. Загинули 298 осіб, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Розслідування показало, що Boeing збили ракетою серії 9М38, яка застосовується в зенітно-ракетному комплексі "Бук". Установку доправили з Росії і застили з території, яку на той час контролювали бойовики "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram