ГоловнаПолітика

Справа екс-заступника начальника МВС Києва за побиття активістів "Автомайдану" пішла до суду

Екс-чиновник звинувачується в затриманні активістів "Автомайдану" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року в Києві.

Справа екс-заступника начальника МВС Києва за побиття активістів "Автомайдану" пішла до суду
Фото: www.segodnya.ua

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-заступника начальника управління МВС Києва - начальника кримінальної міліції за фактом побиття в січні 2014 року учасників "Автомайдану" передано до суду.

Про це інформує прес-служба Генеральної прокуратури України.

Екс-чиновник звинувачується в організації з залученням цивільних осіб (т.зв. "тітушок"), співробітників оперативних підрозділів та столичного спецпідрозділу "Беркут" в ніч з 22 на 23 січня 2014 року на вул. Щорса в Києві біля міської лікарні №17 незаконних затримань 6 активістів громадського руху "Автомайдан", застосуванні до них насильства, завдання їм тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості і навмисного пошкодження їх автомобілів.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.3 ст.371, ч.2 ст.372, ст.340 Кримінального кодексу України (організація, керівництво підготовкою та вчиненням за попередньою змовою групою осіб свідомо незаконного затримання; організація притягнення завідомо невинних до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням у вчиненні особливо тяжкого злочину і з штучним створенням доказів обвинувачення; організація незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, вчиненого службовою особою, за попередньою змовою групою осіб).

Також у відомстві відзначають, що за цим епізодом злочину, крім вищезгаданого чиновника, до кримінальної відповідальності притягнуто ще 18 правоохоронців, зокрема, 13 співробітників спецпідрозділу "Беркут", в тому числі командир полку і командир роти, заступник начальника управління боротьби з незаконним обігом наркотиків, начальник відділу і 8 цивільних осіб ("тітушок").

Крім того, висунуто звинувачення і керівнику апарату суду в незаконному втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу суду (внесення неправдивих відомостей в цю систему) при розподілі справ між суддями при обранні затриманим запобіжних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram