ГоловнаПолітика

Яценюк поговорить завтра із Туском про ситуацію в Азовському морі

Політик їде на зустріч із президентом Європейського парламенту.

Яценюк поговорить завтра із Туском про ситуацію в Азовському морі
Фото: EPA/UPG

Ескалація ситуації на Азові стане першим питанням, яке завтра лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк порушить під час зустрічі із президентом Європейської Ради Дональдом Туском у Брюсселі. Про це у Facebook повідомив колишній дипломатичний радник екс-прем'єр-міністра України і заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський.

"По суті, цей візит продовжить розмову, що відбулася 5 жовтня з канцлером Меркель у Берліні. Суть проста: той факт, що Євросоюз зосередився на драматичному розлученні з Британією, не повинен відвернути увагу від згущення атмосфери тиску і провокацій на східному, українському рубежі Європи", - написав він.

Кремль показує Заходу, що постійно тримає руку на спусковому гачку, підкреслив Данило Лубківський: «Фейкові вибори на Донбасі, блокування Керченської протоки, атака на українські судна - це приклади, як Москва тестує різні способи для загострення ситуації. Кремль очікує виборів нашого президента. Залежно від результатів, буде підбирати тактику на наші парламентські вибори і на вибори Європейського парламенту в травні 2019-го".

Він нагадав, що 19 листопада Рада ЄС із закордонних справ вже обговорювала, що можна зробити, щоб стримати нову хвилю агресії Росії.

"Ми привеземо до Брюсселя і нові відомості, і нові пропозиції. На зустрічах з президентом Туском, європейським комісаром з питань розширення Йоганнесом Ганом, керівником Європейської народної партії Джозефом Доулем йтиметься про продовження санкцій і ситуацію на окупованих територіях Криму і Донбасу, про змістовну підготовку до засідання ради нашої асоціації в грудні і про питання енергетики", - повідомив Лубківський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram