ГоловнаПолітика

До Одеси прибули десантні катери "Кентавр"

Кораблі готують до ходових і державних випробувань.

Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

У понеділок, 19 листопада, в Одесу прибули два десантні катери типу "Кентавр" проекту 58503, виготовлені на київському заводі "Кузня на Рибальському".

Про це повідомила прес-служба Військово-морських сил.

Кораблі пройшли заводські випробування і своїм ходом здійснили успішний перехід до Одеси. Наступний етап - завершення встановлення обладнання, ходові випробування у морі й перехід до стадії державних випробувань.

Цей проект має низку відмінностей від аналогічних у цьому класі катерів, зокрема, швидкість близько 40 вузлів, бронювання, можливість перевезення морського десанту та його висадку через носову апарель, а також наявність реактивної системи залпового вогню і бойових модулів.

Нагадаємо, "Кентаври" були закладені у грудні 2016 року і спущені на воду у вересні 2018 року.

Десантно-штурмовий катер проекту 58181 "Кентавр" розроблений миколаївським державним підприємством "Дослідно-проектний центр кораблебудування" на базі катера проекту 58155 "Гюрза-М". Під час будівництва проект було доопрацьовано, він отримав новий номер 58503. Катер призначений для несення патрульної служби на річках і прибережних морських акваторіях, доставки, висадки та вогневої підтримки десантів.

Раніше на "Кузні" побудували шість малих броньованих катерів проекту "Гюрза-М".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram