ГоловнаПолітика

Суд засудив обвинуваченого в замаху на Чорновол до п'яти років в'язниці

Корнілова визнано винуватим у завданні тілесних ушкоджень і ненаданні допомоги.

Суд засудив обвинуваченого в замаху на Чорновол до п'яти років в'язниці
Татьяна Чорновол
Фото: nfront.org.ua

Бориспільський райміськсуд засудив Ігоря Корнілова, обвинуваченого в замаху на депутата Тетяну Чорновол, до п'яти років в'язниці.

Про це повідомляє "Цензор.Нет".

"Бориспільський райміськсуд засудив Ігоря Корнілова до п'яти років позбавлення волі, визнавши його винуватим у завданні 24 грудня 2013 року нардепу від "Народного фронту", а тоді журналістці Тетяні Чорновол, тілесних ушкоджень середньої тяжкості та ненаданні їй допомоги (ч. 2 ст. 122, ч.1 ст. 135)", - йдеться в повідомленні.

Таким чином суд визнав, що Корнілов намагався відкрити її машину і розбив заднє скло автомобіля, а також те, що він тримав Чорновол, поки інший фігурант її бив.

Суд змінив кваліфікацію звинувачення, як того вимагав захист.

Нагадаємо, в побитті Чорновол спочатку підозрювали шістьох осіб. Двом було винесено вироки, вони вже відбули покарання. У травні 2017 року організатора нападу - кримінального авторитета Олега Нетребка - екстрадували в Україну з Білорусі. У червні його знайшли повішеним у СІЗО.

Наприкінці грудня 2013 року обвинувачені намагалися здійснити умисне вбивство Чорновол, видавши його за дорожньо-транспортну пригоду. Наздогнавши автомобіль журналістки, вони намагалися зіштовхнути його з дороги, а після зупинки автомобіля - завдали їй кілька ударів, після чого зникли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram