ГоловнаПолітика

З 2017 року з України вислані 23 іноземних дипломати, - СБУ

575 іноземцям заборонено в'їзд у країну.

З 2017 року з України вислані 23 іноземних дипломати, - СБУ
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

З початку 2017 року по травень 2018-го за допомогою Міністерства закордонних справ достроково відкликані з території України 23 іноземних дипломати.

Про це йдеться у відповіді СБУ на відповідний запит.

"За допомогою МЗС України достроково відкликані з території нашої держави 23 іноземних дипломати", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в рамках виконання завдань з протидії розвідувальній, розвідувально-підривній та іншій протиправної діяльності спеціальних служб іноземних держав, перш за все Російської Федерації, відкрито 396 кримінальних проваджень, в т. ч. 73 - щодо громадян України за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу, 8 - щодо іноземних громадян за с.114 (шпигунство) Кримінального кодексу.

Винесено вирок суду 20 особам за ст. 111 Кримінального кодексу.

Також за результатами документування протиправних дій та намірів громадян іноземних держав проведено 212 демаршів представникам іноземних спецслужб і дипломатів іноземних держав.

Заборонено в'їзд на територію України 575 іноземним громадянам. Примусово видворені і повернуті з території України 382 іноземних громадяни.

Крім того, запобігли протиправній діяльності громадян України з ознаками державної зради шляхом оголошення 320 офіційних застережень від імені органів СБУ.

Нагадаємо, через скандал з видачею паспортів 4 жовтня Україна вислала консула Угорщини, у відповідь угорська сторона вирішила вислати українського консула з Будапешта.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram