ГоловнаПолітика

УПЦ МП відмовилася звільнити приміщення для музичної школи в Богородчанах і заявила про "захоплення радикалами" (оновлено)

Місцева влада назвала брехнею інформацію про застосування сили.

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що "радикали з «Правого сектору» захопили будівлі митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі" в Богородчанах (Івано-Франківська область). Як повідомляє місцеве видання "Курс", "радикали" насправді виявилися представниками депутатської комісії, а палати, згідно з рішенням районної ради, мають передати музичній школі.

На сайті УПЦ МП сказано, що під час "захоплення" одному чоловікові зламали руку, а в іншого нібито струс мозку.

Але поліція заявила, що повідомлення про потерпілих не надходили.

Спростували заяву Московського патріархату також депутати обласної ради Святослав Никорович, Леся Рудик і голова Богородчанської РДА Франко Єжак, які були на місці подій.

Єжак розповів "Курсу", що фізичної сили ніхто не застосовував. Заяву, оприлюднену УПЦ МП, він назвав брехнею. "Є багато очевидців. Депутати обласної, районної ради - всі підтвердять, що сили ніхто не застосовував", - сказав голова РДА.

Конфлікт стався через два приміщення, які віруючі УПЦ МП відмовляються звільнити, чим ігнорують рішення сесії Богородчанської райради про передачу їх музичній школі.

"Це приміщення музичної школи, яке колись розпорядженням було передано в тимчасове користування церкви. Вони не використовували його за призначенням. Тим паче, було звернення музичної школи, що їм не вистачає навчальних приміщень. Ми звернулися до районної ради, щоб повернути майно музичній школі. І хочу підкреслити, що це було одностайне рішення сесії", - сказав Єжак.

Оновлення. Регіональне управління поліції в Івано-Франківській області спростувало інформацію про постраждалих при "зіткненнях". За даними поліції, під час конфлікту "щодо культової споруди жодної протизаконної дії не здійснювалося", іншими словами, інформація про вибитих вікнах, дверях і інших пошкодженнях не відповідає дійсності.

У поліції підтвердили, що за медичною допомогою звернулися двоє місцевих жителів: у одного з них виявили забиті місця над бровою, у другого - забій ока і розтягнення зв'язок ліктьового суглоба.

Заяву священиків зареєстровано, за нею проводиться перевірка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram