ГоловнаПолітика

Четверо підозрюваних у нападі на Гандзюк зізналися в злочині, - Нацполіція

У справі про напад на Гандзюк проходять 6 підозрюваних.

Четверо підозрюваних у нападі на Гандзюк зізналися в злочині, - Нацполіція
Катерина Гандзюк
Фото: Любимый Херсон

Четверо з п'яти підозрюваних у нападі на радника мера Херсона Катерину Гандзюк зізналися в скоєнні злочину.

Про це повідомив представник Національної поліції Ярослав Тракало, повідомляє Громадське.

За словами Тракало, причетність підозрюваних до нападу підтверджується доказами і показаннями, які отримало слідство.

Він також додав, що четверо затриманих заявили, що отримували пропозицію вчинити напад на Гандзюк за гроші.

На питання про те, чи потрібно проводити в поліції службове розслідування через затримання і арешт Миколи Новікова, який виявився невинним в цій справі, Тракало сказав: "На момент затримання Новікова в поліції були підстави для того, щоб затримати цього громадянина і провести перевірку".

22 серпня Миколу Новікова, який став першим підозрюваним у справі про напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк, відпустили з-під варти. У МВС повідомили, що Новіков має право судитися з поліцією.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху - Миколи Новікова. Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 чоловік, проте поліція нікого з них не допитала.

Крім того адвокат заявив, що Новіков не знайомий з Гандзюк і не схожий на людину з фоторобота. Сама Гандзюк також говорила, що затриманий Новіков - на 99% випадкова людина. 6 серпня Херсонський міський суд заарештував його до 1 жовтня включно.

За даними поліції, включаючи Новікова, в справі було шестеро підозрюваних: Віктор Горбунов, якого підозрюють у купівлі кислоти для нападу. Також це Сергій Торбін - "Народний герой України", з березня 2018 року - командир Херсонського загону УДА і Володимир Васянович, родом з Житомира і теж з УДА, як і нібито організатор Торбін.

22 серпня підозрюваного в нападі на громадську активістку Катерину Гандзюк В'ячеслава Вишневського взяли під домашній арешт до 20 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram