ГоловнаПолітика

Сенцов спростував слова Москалькової про "лікувальне голодування", - адвокат

Український режисер голодування не припиняв.

Сенцов спростував слова Москалькової про "лікувальне голодування", - адвокат
Фото: humanrights.org.ua

Український режисер Олег Сенцов, який продовжує голодування в колонії у селищі Лабитнангі, спростував слова уповноваженого з прав людини в Росії Тетяни Москалькової про "лікувальне голодування" і набирання ваги.

Про це після зустрічі із Сенцовим розповів його адвокат Дмитро Дінзе, передає Радіо Свобода.

"Найімовірніше, Москалькову міг дезінформувати уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак, який регулярно відвідує Сенцова", - припустив адвокат.

За словами Дінзе, Сенцов розповів, що Сак фотографував його, однак відмовився передати фото уповноваженому з прав людини Верховної ради України Людмилі Денісовій, коли її не пустили в колонію і вона просила надати інформацію про здоров'я Сенцова.

"Щодня Сенцов п'є по 3,5 літра води, йому крапають крапельницю з великою кількістю глюкози, амінокислот і поживних вітамінних речовин. Ніякого голодування він не припиняв", - розповів Дінзе.

Сенцов перебуває в окремій палаті медчастини колонії, лікарі якої роблять все можливе для збереження його життя. У нього загострилися проблеми із серцем і нирками. За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров'ям режисера може розпочатися найближчим часом.

У відповідь на заяву ЄСПЛ, який закликав режисера припинити голодування, Сенцов відповів відмовою і просив передати "великий привіт", нагадавши, що його скарга, яку ЄСПЛ визначив як пріоритетну, перебуває без руху вже кілька років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram