ГоловнаПолітика

Зняття недоторканності з Вілкула, Дунаєва, Колєснікова і Пономарьова відкладено до осені

Зняття недоторканності з Вілкула, Дунаєва, Колєснікова і Пономарьова відкладено до осені
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що йому доведеться заново вносити подання на притягнення до кримінальної відповідальності депутатів Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва, Дмитра Колєснікова і Олександра Пономарьова через дії регламентного комітету.

Про це він сказав з трибуни парламенту в четвер.

"Я обов'язково внесу подання щодо згаданих чотирьох депутатів знову до Верховної Ради. Але з огляду на те, що терміни роботи вас, шановні колеги, наближаються до завершення, літніх канікул, я змушений це зробити тільки наприкінці серпня", - заявив Луценко.

Він додав, що використовує свій виступ тільки для того, щоб закликати регламентний комітет "припинити ігри в депутатську самооборону".

"Вважаю політично неприпустимим вступати в змову, тимчасові коаліції задля вирішення одного питання однієї фракції покриванням членів цієї фракції через непроведення засідання комітету", - заявив Луценко.

Голова комітету Павло Пинзеник у відповідь заявив, що якби всі виконували свою роботу так, як регламентний комітет, то "може, було б трохи більше порядку і у Верховній Раді, і в Генеральній прокуратурі, і загалом у країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram