ГоловнаПолітика

Націоналісти перекрили вулицю біля Управління патрульної поліції в Києві (оновлено)

С14, "Свобода" та інші не задоволені діями поліції перед Маршем рівності.

Близько ста представників націоналістичних партій і організацій "Свобода", "Правий сектор", "С14", "Моноліт" у четвер перекрили вулицю Народного Ополчення в Києві поряд з Управлінням патрульної поліції.

Так вони вирішили висловити протест проти силових дій поліції перед Маршем рівності 17 червня, повідомляє кореспондент LB.ua.

Спочатку акція проходила у формі мітингу, після чого націоналісти влаштували безперервний рух по пішохідному переходу на нерегульованому перехресті.

Нагадаємо, за підрахунками поліції, в Марші рівності 17 червня взяли участь близько трьох тисяч осіб, порядок забезпечувало 3,5 тисячі правоохоронців.

Перед проведенням маршу поліція із застосуванням сили затримала близько 60 націоналістів, які намагалися перешкодити проведенню заходу. Пізніше їх усіх відпустили.

У сутичках з противниками параду постраждали п'ятеро поліцейських - у них опіки очей від сльозогінного газу - і шестеро осіб з числа цивільних (постраждали ще до початку маршу в результаті сутичок з поліцією), усім було надано медичну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram