ГоловнаПолітика

Тимошенко відкинула звинувачення у федералізації країни

"Федералізації не буде ніколи. Унітарна країна!"

Тимошенко відкинула звинувачення у федералізації країни
Фото: Макс Требухов

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко не допускає федералізації України і виступає за унітарну державу. Про це вона заявила під час відеоконференції у Facebook.

Вона нагадала, що під час форуму "Новий курс України", який відбувся в Києві 15 червня, розповідала про канцлерську форму правління "як про найсильнішу в світі, тому що канцлер, на відміну від президента, завжди спирається на більшість у парламенті і це дає силу, яка може ефективно і колегіально приймати рішення".

Водночас Тимошенко зазначила, що була дуже здивована, що частина опонентів почала звинувачувати її в намірах федералізації, мовляв, канцлерська форма правління - це федералізація.

"Я хочу чітко сказати, що я і вся команда, яку я очолюю, винятково за унітарну форму організації України. Федералізація в нашій країні є неприпустимою, тому що існують дуже сильні відцентрові сили, які сьогодні розривають нашу країну, які сьогодні на Сході і на Заході намагаються створювати провокації, розхитуючи єдність України. Тому забудьте про слово «федералізація». Я ніколи цього не допущу, якщо буде можливість разом з вами по-новому будувати Україну. Федералізації не буде ніколи. Унітарна країна!" - зазначила політик.

Лідер "Батьківщини" також зазначила, що вона запропонувала спільний інтелектуальний діалог, в якому висловила тільки пропозиції, в якому вона може виступити "тільки модератором рівних серед рівних без намірів нав'язувати якісь думки і концепції".

"Замість того, щоб думати про масштабні речі, як побудувати наше життя в Україні для кожного українця, мої опоненти шукають якісь слова і фрази. Якщо комусь не подобається слово «канцлер» на чолі парламентської форми правління, то використовуйте слово прем'єр-міністр, гетьман тощо. Не в слові річ, а в сильній системі управління країною", - заявила Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram