ГоловнаПолітика

Нардеп Унгурян зажадав розслідувати витрату бюджетних коштів на проведення гей-параду

Представник "Народного Фронту" вважає, що такі витрати неприпустимі.

Нардеп Унгурян зажадав розслідувати витрату бюджетних коштів на проведення гей-параду
Фото: nfront.org.ua

За словами народного депутата від фракції "Народний Фронт" Павла Унгуряна, на проведення і охорону "Маршу рівності", що пройшов 17 червня в Києві, з кишені платників податків було витрачено кілька мільйонів гривень. Перевірити правомірність таких витрат бюджетних коштів від зажадав з трибуни Верховної Ради від правоохоронців, пишуть Українські новини.

"Цей захід забрав мільйони гривень з українського бюджету, щоб двадцять хвилин по вулицях Володимирській і Льва Толстого, буквально два квартали, пройшла якась кількість людей у супроводі представників зарубіжних посольств і інших іноземців, які приїхали до нас в Україну святкувати впровадження одностатевого способу життя", - заявив депутат Унгурян під час свого виступу в парламенті.

За словами нардепа, такі витрати неприпустимі, а особливо в умовах військових дій, до яких залучена Україна. "У 2014 році ми всі разом, спільно з київською владою, вирішили, що це недоцільно в умовах воєнних дій. А що, сьогодні війна закінчилася?" - заявив Унгурян.

Крім того, депутат поставив під сумнів, що такі витрати були б схвалені платниками податків. "У мене питання, платники податків України давали згоду на те, щоб мільйони-мільйони гривень витрачалися на те, що не приводить до посилення країни, не приводить до підвищення народжуваності, не приводить до посилення української армії? Кому це було потрібно?" - обурився депутат Унгурян.

Парламентарій зазначив, що, крім незручностей, які були створені киянам перекриттям і блокуванням руху практично в усьому центрі Києва, були і більш неприємні епізоди. Дехто з мирних протестувальників, хто вийшов висловити свою незгоду, зазнав побиття з боку силовиків і потрапив за ґрати.

У підсумку депутат Унгурян звернувся до відповідних структур з проханням розібратися в правомірності витрат бюджетних коштів на цей захід. "Прошу вважати цей виступ депутатським запитом і прошу розібратися, чому бюджетні кошти, кошти платників податків, в Україні йдуть на обслуговування чиїхось іноземних забаганок", - підсумував депутат.

Нагадаємо, що для захисту представників секс-меншин, які брали участь у марші 17 червня, на вулиці Києва було виведено понад шість тисяч силовиків, серед яких було близько тисячі представників Національної гвардії України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram