ГоловнаПолітика

Порошенко обговорить з лідерами Євросоюзу загрози РФ у Чорному і Азовському морях

"Розраховуємо на жорстку позицію ЄС щодо нових викликів безпеці з боку Росії".

Порошенко обговорить з лідерами Євросоюзу загрози РФ у Чорному і Азовському морях
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко під час саміту "Україна-ЄС" 9 липня має намір обговорити з лідерами Європейського Союзу загрози, які створює Російська Федерація в Чорному й Азовському морях.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Розраховуємо на жорстку позицію ЄС з приводу нових викликів безпеці з боку Росії в Чорному і Азовському морях. Обговоримо це питання з лідерами ЄС на саміті 9 липня", - написав президент.

Він також зазначив, що вітає рішення Ради ЄС продовжити на рік "кримський пакет" санкцій проти РФ.

Коментуючи це рішення, голова МЗС Павло Клімкін закликав перейти від політики "невизнання" до деокупації півострова.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов обговорив з послом Великобританії Джудіт Гоф загострення ситуації в Азовському морі у зв'язку з нарощуванням там військової присутності РФ. У цьому контексті Турчинов висловив переконання, що українські Об'єднані сили готові адекватно реагувати на будь-які провокації. Також Турчинов висловив надію, що парламент якнайшвидше прийме законопроект "Про національну безпеку".

Нагадаємо, раніше командування Військово-морськими силами України оголосило про закриття до 1 вересня поточного року трьох ділянок Азовського моря поблизу Маріуполя. Це необхідно для проведення заходів з бойової підготовки ЗСУ.

У зону обмеження потрапила акваторія біля населених пунктів Широкине і Мелекіне, які розташовані безпосередньо біля лінії фронту, а також Білосарайська коса і ділянка на схід від Бердянська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram