ГоловнаПолітика

Україна наполягає на допуску омбудсмена до всіх політв'язнів у Росії

До ув'язнених українців і кримських татар також повинні допустити представників Червоного Хреста.

Україна наполягає на допуску омбудсмена до всіх політв'язнів у Росії
Ирина Геращенко
Фото: Iryna Gerashchenko

Україна наполягає на допуску до всіх заручників омбудсмена і представників Червоного Хреста. Про це під час погоджувальної ради заявила перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає прес-служба парламенту.

"Уперше за 15 місяців відбулася зустріч у нормандському форматі міністрів закордонних справ, де порушували питання безпеки місії на Донбасі і звільнення заручників. Також заради звільнення заручників президент кілька днів тому мав телефонну розмову з Путіним, де піднімав це питання. І була досягнута домовленість про те, що уповноважені з прав людини обміняються візитами для того, щоб вперше за 4 роки омбудсмен Денісова змогла побачити стан здоров'я і переконатися в тому, як утримують українських бранців, яких на сьогодні понад 60 осіб. Це українці і кримські татари", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що, незважаючи на високі домовленості, сьогодні уповноваженому з прав людини Людмилі Денісовій не дали здійснити візит ні до Сенцова, ні до Клиха чи інших українських політв'язнів.

"Тому українська сторона наполягає на тому, щоб до всіх заручників були допущені і омбудсмен, і представники Червоного Хреста", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко закликав Російську Федерацію звільнити українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram