ГоловнаПолітика

Україна і ще 37 країн закликали генсека ООН посприяти звільненню Сенцова

Антоніу Гутерреш має намір відвідати Росію.

Україна і ще 37 країн закликали генсека ООН посприяти звільненню Сенцова
Антониу Гутерреш
Фото: wikipedia.org

Українська сторона передала офіційний лист від імені 38 країн Генеральному секретарю ООН перед його візитом у Росію з проханням посприяти у звільненні з російського полону Олега Сенцова й усіх інших політичних заручників Кремля. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Укрінформ.

"Сьогодні ми передали Генеральному секретарю ООН спільний лист від імені 38 держав, у тому числі України, країн Євросоюзу, США, Туреччини, Грузії, Молдови, Австралії, Канади, Ісландії, Ліхтенштейну і Швейцарії, з проханням посприяти у звільненні Олега Сенцова й інших українських політичних в'язнів Кремля. Вдячні нашим партнерам за безпрецедентний крок солідарності", - зазначив український дипломат.

Він підкреслив, що цей лист є частиною зусиль, яких докладає Президент і Уряд України в публічній і непублічній площинах, з метою посилення міжнародного тиску на Москву для звільнення громадян України, яких незаконно утримують під вартою на тимчасово окупованих територіях України і в Росії.

"Сьогодні виповнюється рівно місяць, як голодує Олег Сенцов, і як ми знаємо, в найближчі дні генсек ООН планує відвідати Росію. Розраховуємо, що це питання порушать під час зустрічей з російською стороною", - зазначив Єльченко.

У листі, зокрема, наголошено на важливості ролі ООН у звільненні українських бранців Кремля, він містить заклик до керівництва Організації Об'єднаних Націй надалі сприяти в цьому процесі.

Раніше повідомляли, що Європарламент прийняв резолюцію із закликом звільнити Сенцова й інших політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram