ГоловнаПолітика

Заступника мера Черкас підозрюють у привласненні понад 3 млн гривень

Чиновникові загрожує до 12 років позбавлення волі.

Заступника мера Черкас підозрюють у привласненні понад 3 млн гривень
Фото: novadoba.com.ua

Прокуратура повідомила про підозру заступникові мера Черкас і заступнику начальника одного з департаментів Черкаської міської ради в розтраті понад 3 млн гривень державних коштів.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Згідно з повідомленням, прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами Черкаської міської ради за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Слідством встановлено, що посадові особи Черкаської міськради за попередньою змовою між собою, з метою розтрати бюджетних коштів на користь третьої особи, залучили до своєї протиправної діяльності приватну підприємицю і її чоловіка.

Саме з приватною підприємицею зазначені посадові особи у 2017 році від імені департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міськради уклали договори постачання.

Достовірно знаючи, що обумовлений товар не закуповувався і не постачався, а отже, умови договору не виконані, посадові особи підписали акти прийому-передачі майна та договори про передачу товару на зберігання, в результаті чого за нібито надані послуги підприємиці з бюджету перераховано понад 3 млн 260 тис. гривень.

7 червня одному із заступників мера, заступнику начальника одного з департаментів Черкаської міськради, приватній підприємиці і її чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення і розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Триває досудове розслідування, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як повідомляли, екс-директора Білоцерківського військторгу затримано за підозрою в розтраті 1,3 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram