ГоловнаПолітика

Нардеп Кіт запропонував забезпечити повний безкоштовний проїзд ветеранам АТО Актуально

На його думку, місцеві бюджети не мають коштів на монетизацію.

Нардеп Кіт запропонував забезпечити повний безкоштовний проїзд ветеранам АТО
Фото: facebook

Народний депутат Андрій Кіт вимагає забезпечити повний безкоштовний проїзд ветеранам війни на Сході. «Ми повинні віднайти джерела і забезпечити повний безоплатний проїзд нашим ветеранам війни на Сході в межах нашої країни. Це не прохання, це вимога спілок ветеранів. Я буду цього вимагати до кінця», - заявив народний депутат Андрій Кіт, виступаючи у Верховній Раді.

«Виступаю тут, бо хочу захистити наших воїнів, ветеранів війни на Сході. Ми приймаємо дуже багато хороших законів, які захищають наших військових, дуже багато про це говоримо і дуже багато цим хизуємося. Але насправді наші дії тут в парламенті не завжди знаходять відображення в реальному житті, а скоріше все відбувається навпаки… Маємо Постанову Кабінету Міністрів №197 від 14.03.2018 року, згідно з якою кошти, передбачені на проїзд ветеранів війни, перекладені на місцеві бюджети. І визначено граничний розмір таких коштів - 135 гривень на місяць», - наголосив Андрій Кіт.

«Хочу всім нагадати, що пільга на проїзд, про яку йдеться, була гарантована Законом України "Про статус ветеранів війни", стаття 12. Перекладання коштів на місцевий бюджет без відповідних для цього джерел надходжень фактично означає, що навіть місцеві бюджети в розмірі тієї граничної розрахункової суми не мають змоги її виплатити взагалі як такої. Але хочу розказати, скільки коштує проїзд для ветеранів війни. В мене, наприклад, в окрузі є багато людей, які отримали поранення. Вони раз на тиждень чи двічі на тиждень мають їздити у Винники до військового госпіталю. Проїзд в один бік коштує 50 гривень, туди-назад – 100 гривень. Для того, щоб людина себе нормально почувала, вона повинна мати мінімум тисячу гривень гарантованого права на проїзд, а ми маємо всього лиш 135. Це означає, що в нас в країні немає грошей, щоб забезпечити проїзд ветеранів війни? Чи це далі цинічне знущання над людьми, які кладуть свої життя за нашу країну? Цього не розумію, це є двозначне трактування, це є підміна понять», - обурився народний депутат.

Відтак Андрій Кіт вимагає від бюджетного комітету скасування статей Постанови Кабінету Міністрів, які дискримінують ветеранів війни на Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram