ГоловнаПолітика

В Одесі запустили туристичну поліцію

Вона працюватиме з 1 червня до закінчення туристичного сезону - 30 вересня.

В Одесі запустили туристичну поліцію
Фото: http://mvs.gov.ua

У середу на території курортного комплексу "Аркадія" в Одесі відкрилася перша станція туристичної поліції.

У заході взяли участь заступник міністра внутрішніх справ Вадим Троян, начальник Головного управління Нацполіції Одеської області Дмитро Головін, радник міністра внутрішніх справ Євген Терехов, повідомляють на сайті МВС.

"Спеціально для охорони громадського порядку в курортних зонах Одеси й Одеської області ми запустили групи туристичної поліції. Вони працюватимуть з 1 червня до закінчення туристичного сезону - 30 вересня. Поліцейські надаватимуть консультації та допомогу відпочивальникам, реєструватимуть скарги громадян щодо ушкодження і зникнення майна, аналізуватимуть оперативну ситуацію в місцях скупчення туристів", - зазначив Троян.

Щорічно Одеську область відвідують понад шість мільйонів туристів і відпочивальників.

"Ми говоримо не тільки про українців, а й про іноземців. Усі співробітники груп обізнані про законодавство щодо іноземних громадян, міграційних процедур і візових обмежень", - зазначив заступник міністра внутрішніх справ.

Начальник обласної поліції Дмитро Головін нагадав, що минулого року проект туристичної поліції працював на ділянці "Ланжерон-Аркадія" в пілотному режимі.

"Він продемонстрував свою ефективність. Групи туристичної поліції розкрили 38 кримінальних порушень, виявили трьох неповнолітніх, які самовільно залишили місця свого проживання, затримали іноземного громадянина, який перебував у розшуку", - сказав він.

Троян також сказав, що в подальшому планується масштабування підрозділу на територію всіх курортних зон України.

"У цьому році ми плануємо відкрити ще шість таких станцій в Одесі та Одеській області. Всього в Одеській області їх буде 15. Також планується відкриття таких станцій в інших курортних зонах країни", - сказав він.

Нагадаємо, у вересні минулого року МВС повідомляло, що туристичну поліцію запустять в Одесі, Львові та Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram