ГоловнаПолітика

У 17 областях України почалися вибори в ОТГ

Вибирають депутатів і голів у 40 об'єднаних територіальних громадах.

У 17 областях України почалися вибори в ОТГ
Фото: EPA/UPG

У неділю, 29 квітня, в 40 об'єднаних територіальних громадах(ОТГ) в 17 областях України почалися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ЦВК.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

Зокрема, у Вінницькій області перші місцеві вибори відбудуться в 1 об'єднаній територіальній громаді, у Волинській області - в 1 ОТГ, в Дніпропетровській області - в 4 ОТГ, в Донецькій області - в 1 ОТГ, в Запорізькій області - в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області - в 2 ОТГ, в Кіровоградській області - в 3 ОТГ, в Луганській області - в 1 ОТГ.

Крім того, перші місцеві вибори пройдуть в 3 об'єднаних територіальних громадах в Одеській області, в 2 ОТГ в Полтавській області, в 3 ОТГ в Рівненській області, в 1 ОТГ в Сумській області, в 2 ОТГ в Тернопільській області, в 4 ОТГ в Харківській області , в 1 ОТГ в Херсонській області, в 2 ОТГ в Хмельницькій області та 2 ОТГ в Чернівецькій області.

За попередніми підрахунками, в цих виборах зможуть взяти участь понад 263 тисячі виборців.

Голосування, яке почалося о 8:00 і триватиме до 20:00, відбувається на 306 виборчих дільницях.

Результати виборів в одномандатних виборчих округах повинні бути встановлені не пізніше ніж на п'ятий день з дня голосування, тобто до 4 травня включно, а в багатомандатних виборчих округах - не пізніше ніж на десятий день з дня голосування, тобто до 9 травня включно.

За даними ЦВК, в зазначених виборах беруть участь місцеві організації 30 політичних партій.

З держбюджету на ці вибори було виділено 11 млн 424 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше Рада дозволила селам приєднуватися до міст обласного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram