ГоловнаПолітика

Росія збільшила кількість військових у Криму до 32 тисяч

На переозброєння за наступні 10 років Кремль витратить 22 трильйони рублів.

Росія збільшила кількість військових у Криму до 32 тисяч
Фото: sevnews.info

Військова присутність РФ у Криму за останні 5 років суттєво збільшилася, як за кількістю особового складу, так і за озброєнням. Про це сьогодні на міжнародній конференції "Україна - Грузія - НАТО: сучасні виклики безпеки Чорноморського регіону" в Батумі доповів заступник міністра оборони України з питань євроінтеграції Анатолій Петренко.

Дані Міноборони цитує голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Ірина Фриз на своїй сторінці в Фейсбуці.

Якщо в 2013 році особовий склад російських військовослужбовців у Криму налічував близько 12 тис. осіб, то в 2018-му - понад 32 тис. військовослужбовців. У 2013 році на території Криму не було жодного танка РФ, зараз - 40; бронетранспортерів - від 92 одиниць у 2013 році до 680 в поточному, артилерійських систем - від 24 одиниць до 174; літаків РФ - від 22 до 113.

Крім того, на цей момент на території Криму 8 кораблів і підводних човнів, які мають на своєму оснащенні крилаті ракети морського базування "Калібр" (у 2013 році - 0). Також з'явилися російські системи протиповітряної оборони С-400; берегові протикорабельні ракетні комплекси "Бастіон" і "Бал", оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер".

За даними Міноборони України, в наступні 10 років керівництво РФ планує витратити на переозброєння Чорноморського флоту 22 трлн рублів.

Нагадаємо, Парламентська асамблея ради Європи вчора відмовилася вносити питання про незаконні вибори в Криму до порядку денного своєї сесії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram