ГоловнаПолітика

Омбудсмен Денісова розповіла про нагородження бойовим пістолетом на її 55-річчя

2015 року глава МВС нагородив Денісову бойовим пістолетом "Форт-9".

Омбудсмен Денісова розповіла про нагородження бойовим пістолетом на її 55-річчя
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив її бойовим пістолетом "Форт-9".

Про це йдеться у відповіді омбудсмена на запит "Українських Новини".

"Повідомляю, що 2015 року я отримала відомчу заохочувальну відзнаку Міністерства внутрішніх справ "Вогнепальна зброя", пістолет", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 15 березня інтернет-видання "Українська правда" повідомило, що Аваков нагородив новопризначеного омбудсмена Денісову пістолетом. Зазначалося, що відомча заохочувальна відзнака МВС у вигляді бойового пістолета була приурочена до 55-річчя Денісової, яке вона відзначала 6 липня 2015 року.

Наказ про нагородження датовано 14 липня 2015 року.

У 2014-2015 роках, перебуваючи на посаді міністра внутрішніх справ, Аваков подарував близько 400 одиниць вогнепальної зброї.

Нагадаємо, в листопаді минулого року Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження про безпідставне видавання чиновниками МВС нагородної зброї цивільним особам.

У Міноборони заявили, що нагороджуватимуть вогнепальною зброєю тільки військовослужбовців, а також громадян, звільнених з військової служби у відставку або у запас з правом носіння форми, і не більш ніж один раз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram