ГоловнаПолітика

Порошенко: боротьба за суверенну Україну ведеться від Донбасу до Закарпаття

"На фронті дуже легко розпізнати ворога. Складніше розібратися в тилу".

Порошенко: боротьба за суверенну Україну ведеться від Донбасу до Закарпаття
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна веде боротьбу з Росією за свій суверенітет і незалежність на всій території країни - від Донбасу до Закарпаття.

Про це він заявив на урочистостях, присвячених четвертій річниці створення Національної гвардії.

"На фронті за колорадською стрічкою або російським триколором дуже легко розпізнати ворога. Складніше розібратися в тилу. Тому що тут, усередині країни, ворог камуфлюється, гримується, мімікрує, діє замасковано, підступно, маскуючись через п'яту колону. Він використовує у своїх інтересах і вплітає у свої ганебні сценарії політиків, які справляють враження, на перший погляд, цілком проукраїнських. Слова з уст вириваються нібито патріотичні, а на чолі не написано, що іноді вони не соромляться гроші брати навіть з Москви", - заявив Порошенко.

"Ціла низка подій недавнього часу свідчить, що боротьба справжніх патріотів України за право жити в суверенній, незалежній, сильній державі, демократичній, європейській ведеться на всій її території - від Донбасу, де здійснюється пряма військова іноземна агресія, аж до Закарпаття, яке стало об'єктом атаки російських спецслужб з метою ускладнити відносини нашої держави з нашими західними партнерами", - сказав президент України.

Нагадаємо, що 23 березня за звинуваченням у підготовці терактів була арештована народний депутат Надія Савченко. За версією слідства, вона була готова обстріляти мінометами центр Києва в районі урядового кварталу з метою повалення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram