ГоловнаПолітика

Савченко оголосила планування теракту "політичною провокацією" і "створенням сюрреалізму"

Депутат стверджує, що хотіла, щоб влада повірила в можливість теракту.

Савченко оголосила планування теракту "політичною провокацією" і "створенням сюрреалізму"
Фото: Анна Стешенко

Народний депутат Надія Савченко заявила, що насправді не планувала теракт у Верховній Раді, а займалася "політичною провокацією" і "створенням сюрреалізму" у відповідь на спроби Банкової її вбити.

Про це вона сказала на прес-конференції у вівторок.

Савченко стверджує, що хотіла, щоб влада повірила в можливість теракту, але насправді не планувала цього. "Так може діяти лише влада, яка прийшла на крові Майдану - їй було байдуже, вмирають винні чи ні. Їм потрібна була кров, щоб прийти... Ніколи в житті не вибухнула б у Верховній Раді жодна граната, якби там була хоч одна невинна душа", - сказала Савченко.

Депутат стверджує, що до неї приставили певних агентів, тож вона навмисно почала вигадувати "сюрреалізм". "Об'єкту А було цікаво фіксувати і записувати все, що роблю. Тому я почала створювати сюрреалізм... розповідала всі можливі і неможливі операції", - заявила вона.

Савченко також пообіцяла, що обов'язково прийде на засідання регламентного комітету Верховної Ради, який 21 березня розглядатиме подання на зняття з неї депутатської недоторканності. "Природно, я буду завтра на комітеті. Я нікуди не подінуся. А сьогодні я вийшла, щоб усе розповісти, тому що завтра в мене не буде можливості", - відповіла вона на запитання кореспондента LB.ua.

Нагадаємо, 14 березня 2018 року стало відомо, що Надія Савченко є фігурантом справи Володимира Рубана, затриманого під час перевезення зброї з ОРДО. За даними слідства, Рубан готував замах на президента Петра Порошенка, керівників силових структур та інших державних діячів. Зокрема, планувалося, що в урядовому кварталі буде обстріляно з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації Президента і житлові будинки. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв убити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.

За даними Генеральної прокуратури, Савченко брала безпосередню участь у підготовці терактів і планувала масові вбивства депутатів Верховної Ради.

15 березня 2018 року Савченко з'явилась у Верховній Раді з декількома гранатами і "стволом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram